Als iemand het mij kan uitleggen…

Naar aanleiding van onze artikelen over de stijgende risico’s die je loopt met een spaarrekening ontvingen we enkele interessante reacties van lezers.

Hieronder de reactie van een lezer die verrast was door de onverschillige reactie van vrienden aan wie hij ons gratis rapport doorstuurde.

‘Ga zo door met het vervelende maar eerlijke nieuws verspreiden. Grappig is dat mijn meeste vrienden aan wie ik het toestuur er gewoon niet naar willen kijken. Echt interessant om te merken.’

Dat is interessant.

Het zal allemaal wel goed komen
Als we straks écht in een situatie komen waarin een spaarrekening forse verliezen oplevert, dan gaat waarschijnlijk 95% van de spaarders daar volle bak het slachtoffer van zijn.

Want de gemiddelde burger blijft tot het allerlaatste moment denken dat het allemaal wel goed zal komen. Is altijd zo geweest. En dus zal het nu niet anders zijn.

Als je er (net als ik) écht van overtuigd bent dat we met onze spaarrekening enorme risico’s lopen, en je wilt familie, vrienden of collega’s daarvoor waarschuwen, dan kan je maar één ding doen.

Hen informeren. Meer niet.

Als mensen onverschillig zijn of vinden dat het allemaal onzin is, dan heeft het weinig zin om te proberen hen te overtuigen. Geeft alleen maar gedoe. Iedereen beslist zelf wat hij met zijn geld doet.

Sluwe poging om paniek te zaaien
Een andere lezer had dit artikel doorgestuurd naar vrienden van hem. Eén daarvan reageerde daarop door te melden dat ik niet met feiten kwam en dat wij paniek proberen te zaaien om daar vervolgens op een sluwe manier geld aan te verdienen.

Zo, die kunnen we in onze zak steken!

Feiten waar je niet omheen kunt
Dat Europa’s grootste bank (Deutsche Bank) slechts 4% eigen vermogen heeft, vorig jaar bijna €7 miljard verlies leed én voor maar liefst €54.000 miljard aan derivaten heeft, zijn echter feiten waar je niet omheen kunt.

En dat maar liefst 17% van de uitstaande leningen bij Italiaanse banken non-performing zijn, is ook een feit waar je niet omheen kunt.

Maar het is nog erger. Ik kwam gisteren dit plaatje tegen uit The Economist.

We zien daarop dat niet alleen in Italië, maar ook in Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje banken massaal met betalingsachterstanden te kampen hebben.

Als iemand het mij kan uitleggen…
Als iémand mij kan vertellen hoe al die banken deze gigantische problemen gaan oplossen, en als iémand mij kan uitleggen waarom wij daar in Nederland en België geen last van gaan krijgen, dan ga ik met een gerust hart slapen.

Maar voorlopig denk ik dat het maar beter is om je spaargeld te beschermen.
En dus neem ik met mijn spaargeld de maatregelen die we in ons gratis rapport “Je Spaargeld is in Gevaar!” beschrijven.
Klik hier om dit gratis rapport aan te vragen

Gratis beleggingstip

Een spotgoedkoop aandeel op basis van onze TopAandelen service. Vul uw e-mail adres in en het ligt binnen 1 minuut in uw mailbox

D de B

Uw artikelen (STN) geven mij veel plezier, keep up the good work. Lees verder

JT

Uw toezegging steeds de abonnee op de hoogte te stellen wanneer U een positie in gaat nemen in de door U genoemde fondsen in dit… Lees verder

J

Wat fijn dat er ook normale mensen zijn. Je schrijft het leuk, ik ben nu twee pagina’s verder en lig helemaal in een deuk over… Lees verder

T vd G

Heerlijk Jack, simpel, duidelijk én de spijker bovenop zijn kop. Alle economen, althans, die hiervoor grote studies hebben gedaan, hebben hieraan meegewerkt en deze situatie… Lees verder

RB

Ik lees altijd met veel plezier en interesse uw nieuwsbrief en beschouw deze als één van de weinige betrouwbare en nuchtere bronnen op zijn gebied. Lees verder

DD

Proficiat hoe jullie de rapporten samenstellen. Het heeft me geen windeieren gelegd. Lees verder

HR

Met genoegen ben ik inderdaad van twee maal een “maand abonnement” overgestapt naar een half jaar abonnement TopAandelen. De kwaliteit van de uitleg en de resultaten… Lees verder