Er dreigt acuut gevaar.
Bescherm je spaargeld!

Iedereen heeft het de laatste tijd over de dollar, over China, de Yuan, de lage olieprijs, de enorme problemen in de olie industrie. En vooral in Europa lijkt vrijwel niemand te zien dat zich pal voor onze neus een enorme crisis aan het ontvouwen is.

Een Europese bankencrisis.

Ik heb al vaak genoeg geschreven over hoe slecht Europa’s grootste bank, Deutsche Bank er financieel voor staat. Twee weken geleden nog.

Nu begin ik écht nerveus te worden.

Aandeel Deutsche Bank stort omlaag
We kijken eerst even naar de koersgrafiek van het aandeel Deutsche Bank. We zien daarop de koersontwikkeling van de afgelopen 20 jaar.

De koers van het aandeel is de afgelopen tijd enorm gedaald. Maar het meest verontrustende is dat de koers nu zelfs 21% lager noteert dan op het absolute dieptepunt van de kredietcrisis.

Dit duidt erop dat grote professionele beleggers aandelen DB aan het dumpen zijn. Massaal.

Professionals kopen massaal verzekering
Nóg verontrustender zijn de Credit Default Swaps (verzekering tegen faillissement) op obligaties van Deutsche Bank. Zie hieronder.

De prijs om jezelf tegen een faillissement te verzekeren, knalde de afgelopen weken met maar liefst 60% omhoog.

Een CDS is een instrument waar alleen professionele beleggers in kunnen beleggen. Mensen uit het wereldje. Mensen die meer weten dan wij. Als de prijs van een Credit Default Swap in korte tijd zó snel stijgt, dan weet je dat er iets aan de hand is.

Aandelenkoers knalt omlaag. Koers CDS knalt omhoog. Er is stront aan de knikker.

Garantie op besmetting
Ik hoef u niet te vertellen dat banken enorm met elkaar verweven zijn. Dat er bij een faillissement van DB niet zozeer een gevaar van besmetting is, maar eerder een garantie op besmetting.

Het zou dus zéér naïef zijn om te denken dat jouw bank hier geen last van gaat krijgen.

Bescherm je spaargeld!
In dit soort situaties zijn allereerst beleggers in bankaandelen en bankobligaties de klos. Dat is zoals het hoort.

Triester is dat daarnaast ook de gewone spaarder de klos is. Alle reden dus om je spaargeld te beschermen. Iedere spaarder, groot en klein, kan op een zeer gemakkelijke manier bescherming inbouwen.

Gratis rapport
Wij schreven voor u een gratis rapport, waarin we u vertellen welke 4 grote risico’s we met onze spaarrekening lopen.

Tegelijk geven we u maar liefst 5 manieren (waren er 4) om uw spaargeld te beschermen. Lees ons rapport en gebruik de oplossingen die u het meest aanspreken! Klik hier om dit unieke gratis rapport op te vragen.

T vd G

Heerlijk Jack, simpel, duidelijk én de spijker bovenop zijn kop. Alle economen, althans, die hiervoor grote studies hebben gedaan, hebben hieraan meegewerkt en deze situatie… Lees verder

HR

Met genoegen ben ik inderdaad van twee maal een “maand abonnement” overgestapt naar een half jaar abonnement TopAandelen. De kwaliteit van de uitleg en de resultaten… Lees verder

DD

Proficiat hoe jullie de rapporten samenstellen. Het heeft me geen windeieren gelegd. Lees verder

JT

Uw toezegging steeds de abonnee op de hoogte te stellen wanneer U een positie in gaat nemen in de door U genoemde fondsen in dit… Lees verder

RB

Ik lees altijd met veel plezier en interesse uw nieuwsbrief en beschouw deze als één van de weinige betrouwbare en nuchtere bronnen op zijn gebied. Lees verder

D de B

Uw artikelen (STN) geven mij veel plezier, keep up the good work. Lees verder

J

Wat fijn dat er ook normale mensen zijn. Je schrijft het leuk, ik ben nu twee pagina’s verder en lig helemaal in een deuk over… Lees verder